måndag 21 juni 2010

Första dagisbesöket.

Idag åkte Skrytmorsan, Skrytpappan och den rätt (o)entusiastiske Pom iväg för att för första gången besöka Pompans kommande småbarnsgrupp och blivande fröken. Vilken succé för Skrytmorsans del! Lokalen, eller rättare sagt rummet, var litet, mysigt och väldigt Waldorfskt. Fröken var vänlig och väldigt rar. Osminkad och enkel, med andra ord en som inte spenderar barnens utevistelse med att blundande vända ansiktet bort från barnen och mot solen (alla som är sminkade vill också vara bruna - vetenskapligt bevisat i Skrytmorsans egen fröken-test, gjord i laboratorium i Schweiz av oberoende vitrocksklädda reklamgubbar). Nej men allvarligt, det kändes bra. Eftersom att Pom enbart kommer att ha EN fröken, är det viktigt att det känns helt tipp-topp.

Och för Poms del. Tja, han hittade tre virkade bollar som han kastade genom rummet. Han smakade på en träbil, stod på gunghästen och gjorde no-hands, testgrävde i sandlådan och brummade åt förbipasserande bilar. Tror han skulle gjort en tumme upp om han fattade hur det gick till. Han grät när vi tog honom till bilen för att åka hem, vilket antagligen är ett väldigt gott tecken.

Ja. Förutom detta har vi spenderat dagen med att ladda inför Stockholmsresan. Det är exakt en massa dagar kvar, men det skiter vi i. Hela familjen diskuterar packning, restauranger, museer, Skansen och Junibacken. Gång på gång har vi läst högt från nätet om ormar, spindlar, skelett, Ronjaskogen och tunnelbanan. Barnen är för en gångs skull tysta och uppmärksamma.

Det kommer bli så sjukt roligt!

Grädden på moset blev när pojkarna fick varsin kabinväska av Skrytmormor och SkrytmorfarOna.


Lage har dragit väskan uppskattningsvis 1 km inne i vårat kök. Runt, runt. Han övar och påstår sig vara redo att åka redan ikväll.
Synd att inte datumet på flygbiljetten instämmer .

5 kommentarer:

  1. låter som ett bra dagis :)
    klart han måste köra in hjulen på väskan ;)

    SvaraRadera
  2. Skulle inte jag få Pom? Jag skulle ju vara hemma med honom i höst? Eller har jag missuppfattat allt?

    Föstår att de längtar. Junibacken är helt underbart. Jag skulle kunna bo där. Varning för Sagotåget, kan vara lite läskigt ibland. Men ack så fint.

    SvaraRadera
  3. Kabinväska är ett måste! men måste undersökas och godkännas(av omtänksamma..eh.. föräldrar) innan den räknas som färdigpackad. Varning för Tullen!

    SvaraRadera
  4. Härligt! När åker ni till Stockholm?
    Blir det Gröna Lund också?
    Emil tyckte Tekniska Museet och Vasamuseet var väldigt spännande när vi var där för några år sedan.
    /Jeanette

    SvaraRadera
  5. Vi måste planera in Lycksele också! Jag längtar!!

    SvaraRadera