tisdag 13 juli 2010

Morgondoppet

Strax efter klockan 07 packade sig en fryntlig Skrytfamilj ut mot havet för att äta frukost. Kaffe, smörgåsar, chokladbollar och frukt - en perfekt start på en sandig dag.


Vi var givetvis helt ensamma, som sig bör för att vara värt.



Barnen gick helt bananas och sprang okontrollerat på den långgrunda stranden. De samlade på sig pinnar och stenar för att bygga sig en flotte. Lage ville till Afrika, medan Tage kunde nöja sig med stranden bredvid.


Popman försökte hjälpa, men stjälpte. Drog virket åt fel håll och stod i vägen. Han blev förvisad till de kaffedrickandes skara.

Efter en timme rullade mörka moln in och Skrytfamiljen fick knotterhud utan dess like. Vi packade i hop fikaresterna och försökte övertyga barnen om att det inte på något vis var möjligt att ta med den påbörjade flotten hem. INGA pinnar eller stenar fick följa med.



Vilket de givetvis ignorerade. En pinne och en sten smugglades med bakom skratthoppande ryggtavlor.

Tage, din lille räven, avslutade det hela med att hälla in en rejäl näve sand i badbyxorna. Planen var att få med sig lite sand hem. Resultatet blev att doppa nederdelen av kroppen i det kalla havet och åka hem invirad i handduk. Inte populärt.

Klockan 09:30 var familjen hemma igen, lagom till att grannarna börjat dra upp sina persienner.

2 kommentarer:

  1. Lycka är en öde strand på sommaren :D
    Ni hade det ju jättemysigt ända tills dom dumma molnen kom! Hoppas ni haft en bra dag idag.

    SvaraRadera
  2. Men klockan sju?? Oh lord... Men det lät ju onekligen värt det! :)

    SvaraRadera