lördag 14 augusti 2010

Lögardagen.


Med andra ord: dags att duscha.
Men först ska jag gå på morgonpromenad med en granne. Vi är uppe i en mil per promenad nu, vilket känns ganska overkligt. En mil är ju skitlångt. Snart kanske jag kan gå till IKEA. Eller Norge. Billigt sätt att resa på, det här bensinfria.

Annars så bjuder dagen på hårfärgning, mest troligt. Kan bli hur som helst, vilket känns spännande.

Sen måste vi köpa en säng till Pom. Han klättrade ju ur spjälsängen redan för fem månader sedan, vilket resulterade i att han fick en liten växasäng. Nu ställer han sig dock upp på nätterna och kastar sig handlöst åt höger och vänster, vilket resulterar i bulor och ledsna miner. Så, vi tänkte införskaffa en spjälsäng med EXTRA höga sidor. Sen lär han säkert klättra ur den också, men vi slipper i alla fall den värsta ångesten kring eventuella nattliga huvudskador. Så, vi har kontrollerat varenda säng i hela stan (ja, inne på affärerna alltså, inte hemma hos folk) och hittade slutligen vad vi letade efter.

Såklart var det en BRIO.
Såklart var det deras dyraste modell, "sleep".
Såklart har Skrytmorsan suktat efter den sängen länge.
Såklart känns det i alla fall sjukt att lägga ut 3500.
Såklart är det värt det, om det gör att Pompan slipper slå sig nattetid.
Såklart är det värt det, om det gör att föräldraparet slipper sova lätt så lätt för att hela tiden vara beredd på att fånga en joggande Pom. För jo - han joggar i sömnen. Tvärs över vår säng och pang ner i golvet om vi inte hinner fånga.
Så, 3500 kan vara välinvesterade pengar.
Om det nu fungerar.

6 kommentarer:

  1. Pom behöver en fallskärm också. Skulle nog vara lugnast så.

    SvaraRadera
  2. Blocket? Stackars Pom, sån fart och hinner inte med...hur ska det bli när han är fem år? ;-) Hur länge tar det att gå en mil för er?

    SvaraRadera
  3. oj, då är det nog lätt värt dom 3500 kronorna! good luck!
    1 mil är bra!

    SvaraRadera
  4. Låter som om föräldrarna också behöver spjälsäng, modell oversize. Då kan grabben klättra över till er och ändå vara i säkerhet....om han nu inte klättrar vidare och ut i hallen förstås...Nä jag håller med Fiken, sätt en fallskärm på pojken då han går i säng, enkelt och billigt. :D

    SvaraRadera
  5. Tycker det är klokt och rimligt att köpa den sängen. Alla kommer ni sova bättre. Du är helt otrolig, både promenerare och simmare. Ha en bra lördag!

    SvaraRadera
  6. Ja såklart. Det är bara pengar ju ;)
    Bild?

    SvaraRadera