söndag 1 augusti 2010

Visst har väl alla tursockar?

Min nya dator låste sig plötsligt då den ville ha ett lösenord vid uppstarten. Jaha. Tog ett dygn att ordna. Sen har vi inget internet heller, tydligen någon konflikt med de andra trådlösa enheterna.
Vad fan är det frågan om?

För övrigt har jag ett bekymmer. Jag håller på att rensa i byrålådorna i sovrummet för att få plats med allt som tidigare bara kastats in i klädkammaren. Det är MYCKET som ska in. Därför har jag plockat i hop tre säckar med gamla kläder som inte passar, är urtvättade, har anno 1999 osv. Men en låda kan jag bara inte med att rensa - min socklåda med tursockar.

Genom åren har jag fått en fin tvångstanke att sockar med grodor på ger tur. De har bara använts vid speciella tillfällen som exempelvis ultraljud, tentor och uppkörningen. De har legat i väskan vid varje förlossning och i packningen vid resor. Och ja, de har fungerat väl. Jag har fått sådan sjuk tur att de bara måste fungera.

Nu har jag alltså en full låda med dessa. Alla är givetvis väl använda, håliga och nötta, men kvar finns dom och jag kan ju OMÖJLIGT slänga dem. Vad skulle hända då liksom (jag vågar inte ens tänka tanken)? De får nog ligga kvar där, i evigheters evighet och ta en massa plats antar jag.

Däremot måste jag nog sluta köpa nya och i stället bruka de jag har, annars kommer jag när jag är 65 behöva köpa en sommarstuga till sockarna. Och det vore ju väldigt kostsamt.

Nu ska jag besöka er andra. Ha en fin söndag!

10 kommentarer:

  1. hmm..tursockar? aldrig hört talas om det...

    SvaraRadera
  2. Jag har det! Sy en mantel av alla tursockar, med lapptäckesteknik. Det kommer bli betydligt lättare att hålla reda på, och kommer också ge maximal tur. Jag tror även att det blir ett fint arv till framtida barnbarn. Jag kan hjälpa dig att sy om du vill.

    SvaraRadera
  3. Jag använder bara sockor mellan 1.11 - 31.3 och då får de se ut hur som helst bara det är helsvarta! Socka-sommarstuga kanske är lite överkurs!?

    SvaraRadera
  4. Karin: stackars barnbarn. Eller stackars Skrytmorsan för hon lär nog bli utan barnbarn då, hennes smarta (bedårande) söner vill nog inte att deras barn ska behöva le uppskattande till en surstrumpe mantel.. he he.

    SvaraRadera
  5. Tvångstankar över tursockar? Det enda du ska ha tvångstankar över är din stackars mor. Innan du åkte hem sprutade du mig med träd-gårdsslangen så jag har gått med blöta sandaler idag. Sockarna tog jag av mig och dom såg då inte ut som tursockar. Dripp dropp, så att säga. Arma unge.

    SvaraRadera
  6. Nej, inte surstrumpe mantel, TURstrumpe mantel.

    SvaraRadera
  7. Om grodor är tursockar så borde jag ha hittat en igelkott idag!

    Eller måste man ha två av samma? Jag insåg när vi kom hem från zoo och nästan en fulländad dag att en strumpa var med grisar på och den andra med grodor... Kanske måste dom vara lika!?

    SvaraRadera
  8. Nej, det tycker inte jag. Grisarna och grodorna vart nog bästa kompisar idag. Vill nog ligga vid varandra i socklådan hädanefter. Om du lyssnar noga kan du höra dom sjunga We shall overcome i natt.

    SvaraRadera
  9. Du skulle kunna starta en sockuthyrning. Typ hyra ut de du hade på uppkörningen när nån annan ska köra upp, förlossningsstrumporna till nån som ska föda...?

    SvaraRadera
  10. Du ska få ett par happy socks av mig

    SvaraRadera