torsdag 6 augusti 2009

En variant av Molgan.

Femåringen har verkligen a mind of his own. Han är aldrig Tage, han är en riddare från urskogen, Robin Hood från Sherwood, en prinsälva från älvlandet eller en detektiv på jakt efter TuttiFrutta. Heter han för en gångs skull Tage, är det för att han leker med sin låtsaskompis Ellers. Ellers med föräldrarna Bobbis och Laggis Torberg. Bobbis, hon jobbar som naprapat på SVT.se men är föräldraledig med Ellers nyfödda lillasyster (som förövrigt skulle döpas i helgen, så det var oklart om Tage kunde vara med oss på eftermiddagen).

Vid frukosten är det en kamp för att slippa leken, en kort, kort stund (utklädningskläder är big no-no's vid bordet, spiller man på dem går det ju nästan aldrig att tvätta bort. 30 grader på barnattiraljer = scheisse) Då tar Tage vad man haver, helt enkelt. Ost eller sjörövarlapp - lika lika.



Nåväl. Fanatsi är bra. Lage hänger på så gott det går. Ofta gråtandes för att han inte får rätt roll i leken. Vem fasen vill vara Lille John i Robin Hood, hunden till detektiven eller boven med slokande mustascher i polisleken?

Lille Pom, han har ingen fantasi alls. När vi leker charader ligger han alltid blickstilla och hävdar att han är en POMmes frites. Eller så vevar han med armarna och kallar sig själv en frissig POMmac. När han vid ett tillfälle grabbade tag i ett ölglas och hävdade att han var från POMmern, blev han avstängd från leken.

3 kommentarer:

  1. Bland det roligaste jag läst! Dags att du och barnen skriver en bok tillsammans.Kram från Anita

    SvaraRadera