onsdag 12 augusti 2009

Skrytmamman är ingen matbloggare

Idag var hela familjen Skryt hemma hos skrytmormorn (förutom skrytpappan då, som sviker sin familj genom att gå till jobbet. Ofattbart) . Det blev en sjujädra bulle till mellis, för mormödrar får ju enligt lagboken § 12:3 ge sockerföda på andra dagar än lördag (påstår hon i alla fall och hon är väldigt pålitlig. Hon kommer ju till halvers från Norge, och norrmän ljuger ju aldrig. Eller var det tvärt om? Känner mig plötsligt osäker här...). Hur som haver. Det blev en jättebulle. Så stor att lunchen blev förskjuten och sedan ihopimproviserad på hemmaplan. Barnen valde korv och makaroner (oväntat va? Ja, faktiskt. Först hävdade Tage att han inte kunde äta något annat än havregrynsgröt, då han ville ha rårörda lingon. LillLage ville ha något som "luktade kaviar". Det blev korv).

Skrytmamman dammade då av pepparkaksformarna och gjorde tjusiga julgranar av korvskivorna. Sedan lade hon dit ett snötäcke av couscous, pynt av ketchup och grenar av bostongurka. En vacker röd tomatsol strålade över vinterlandskapet. Tog sedan bild av skapelsen för att lägga ut i bloggen. Äum. Det såg INTE fräscht ut på bild. På gränsen till vidrigt. Med blixt, utan blixt, med svart bakgrund, med ljus bakgrund. Nej.. det kan inte visas för omvärlden. Fick en helt ny respekt till alla de matbloggar som snurrar runt här ute. Det är svårare att fota mat än att fota barn. Verkligen.

Nu skall denna skrytmamma avsluta sitt icke-matbloggande och ge sig ut i naturen. Tage ville leta efter "världens största fågel". Hoppas VERKLIGEN INTE att vi hittar den.

2 kommentarer:

  1. Haha, ja visst är det lättare sagt än gjort med matbilder? Det lät dock mycket gulligt. Och uppskattat?
    Om ni hittar fågeln, eller någon annan fågel för den delen, kan du hälsa Tage att han inte behöver visa den här.
    Ps. Hoppas verkligen att denna kommentar går igenom nu, den tog mig ca 9 minuter att skriva med vänsterhanden på iPhonen

    SvaraRadera
  2. Mycket uppskattat! Och vi kommer inte förbi med någon fågel. Lage bröt ihop efter vi passerat Gustafssons, var bara att gå hem. Han ligger nu och sover på soffan (brydde sig inte ens om att de asfalterade utanför fönstret = på gränsen till medvetslöst sömnig).

    Skönt att kommentaren gick fram då! Och ett tips: det är lättare att skriva med högerhanden om man är högerhänt. Prova! ;)

    SvaraRadera