onsdag 2 september 2009

.. och där slog oron till.

Jag är inte bara skrytmorsa, utan även hypokondriker. Tänker ofta "det händer inte bara andra" eller "frågan är inte om, utan när". Förvånansvärt nog har inte svininfluensan påverkat mig nämnvärt. Har tänkt ett par gånger på den kommande vaccinationen bara, att det känns läskigt att vaccinera barnen med något som inte är lika extremt beprövat som det vanliga vaccinationsprogrammet för barn. Men, så råkade jag halka in på en sida där det stod hur man skulle boosta kroppen inför en eventuell smitta.

D-vitamin (hjälp, de där förbaskade AD-dropparna Pom ska ha varje dag. "Ångestdropparna" kallar vi dem..).

Sen var det C-vitamin (en till två frukter om dagen är kanske för lite? Och visst äter Lage och Tage ofta banan istället för exempelvis apelsiner!?)

Och slutligen bifidus (shit, de får ju fil istället för yoghurtmornarna).

Oron kom krypande. Här skall laddas inför smittan. Det blir lax med yoghurtsås och citroncest varje dag från och med nu. Och fem frukter om dagen offcourse. Sen yoghurt med hemgjord müsli till frukost och kvällsfika. Kanske en soppa med massor av vitlök och andra nyttigheter till lunch. Och mellan frukt och måltider - en smoothie med färska hallon och vinbär.

Fåse. Detta matintag kommer uppskattningsvis ta 70 % av all vaken tid. Kommer antagligen inte hinna lämna eller hämta på dagis. Och Skrytpappan kommer inte hinna jobba pga av allt han skall inmundiga. Nej, vi får stanna hemma helt enkelt. Kommer nog allmänt inte hinna så mycket mer än att sitta vid köksbordet. Egentligen kanske vi inte ens hinner träffa någon som kan smitta oss? Det här kanske löser sig i alla fall...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar