söndag 27 september 2009

Skryt!

Det här skriver jag såklart bara för att få skryta lite:

Är hemkommen från hotellnatten med bästa Skrytkompisen. Vi checkade in (Ja, jag hade gymnastikdojor och opudrade kinder, Skrytkompisen hade läppglans, designerväska samt skor med klack - men det är som det ska vara. Opposites attract) och inledde kvällen med vin i tandborstglas samt en rejäl skål med ostkrokar. Gick sedan ned till restaurangen och avnjöt en Club Sandwich, ett glas vin och en Creme brulé.


(Varför beställer jag kyckling när jag för varje tugga misstänker att jag bli förgiftad av kyckligbacillusker?)

Efter middagen svidade vi om till badkläder och begav oss upp i bastun. Självklart var den fylld med överförfriskade män (detta var alltså i dambastun). Med känslan av att befinna sig på en finlandsfäja visade vi vårt missnöje lite diskret med att ladylike väsa "men för i satan, gå ut härifrån!". De överförfriskade männen förstod piken och lämnade oss ifred. Sweet. Bastubad med utsikt över hela staden.


Hm. För spegelbenäget för att kunna fotas i ordning. Detta föreställer i alla fall utsikten från hissen på väg upp till bastun.

Efter bastu och råbra utsikt kilade vi ner till rummet, duschade och gjorde oss i ordning för ännu en efterrätt nere i restaurangen. Chokladpaj. Inte illa. Träffade de dambastubadande männen nere i restaurangen. De blev inte serverade alkohol på grund av att barpersonalen ansåg dem lite väl runda under fötterna. No shit Sherlock. Facebooktumme till personalen.

Kring 23 var det kvälla. Den finfina Skrytkompisduon kröp ner mellan de kritvita lakanen och surrade tills solen gick upp. Nej, inte riktigt. En av dem (säger inte vem, men personen i fråga är trebarnsmamma och till vardags inte speciellt pigg) somnade tre timmar före den andre. På allvar.

På morgonkvisten vaknade de tu med rosiga kinder (snoriga näsor) och solsken (bortglömd mascara) i blick. Hasade oss ned till frukosten och TADAAA:

Våfflor. Thank you God for Hotellfrukost.

Och sedan, från ingenstans (eller ja, hemmifrån) något ännu bättre. TADAAA:


Pom och Skrytpappan kom och gjorde oss sällskap.

Ett perfekt avslut på ett perfekt dygn.

4 kommentarer:

  1. Det är faktiskt så att man blir avis. Det låter verkligen heeeelt perfekt. Vilken kväll! Vilken morgon! Vin + middag + hotell + bastu + dubbla efterrätter + bästis + make + sötson + hotellfrukost. Hur bra kan man ha det liksom?

    SvaraRadera
  2. Jamen visst vettu, det var verkligen perfekt. Blir näst intill avundsjuk på mig själv!

    SvaraRadera
  3. Inte ett dugg avundsjuk! Har själv arbetat delad tur lördag o söndag :-( . Får väl leka hotell idag och lyxa till med nåt extra gott till havregrynsgröten. Nä skämt åsido, ingen avundsjuka här inte. Du är väl värd all avkoppling du kan få från snoriga näsor och bajsiga bakar. Be kompisen göra det här till en vana ca var tredje månad, sisådär.:-)

    SvaraRadera
  4. Haha, var tredje månad vore great! Fast kanske ännu hellre varannan ;). Nejdå, det här kommer jag leva på lääänge!

    SvaraRadera