torsdag 18 februari 2010

Barn, där figuren heter Hajpojken. Jo, han heter det.

Idag är alla pojkar hostiga. Ingen feber tack och lov, men det rosslas och kraxas. Måste bara bli friska innan lördag då Lage och Tage ska hålla gemensamt kalas på leklandet utanför stan. Skulle vara en tragedi större än en borttappad julafton om leklandspartajandet skulle falla till föga för sjukdom.

Dagens göromål begränsas till följande:





Läsa Tages födelsedagsbok. Egentligen ville han läsa den på egen hand, men hans bror (LÄS:mor) vill gärna läsa den också.




Pyssla i nya pysselböckerna. Pojkarna är förtjusta i Ellen, även om Tage gråter så det skvalar när vi läser om Ellen och äppelträdet.

Sist men inte minst, lek med nya legot. Det ingick en legogubbe i form av en haj vilken Tages superroliga föräldrar genast började kalla för Hajpojken. Barnens väldigt seriösa lek om att hitta Atlantis med Hajpojkens hjälp får mig att skratta mig halvt fördärvad. Hajpojken... Kanske det roligaste som någonsin strömmat ur radion.


(Funderar seriöst på att döpa alla barnens kommande leksaker efter eget tycke och nöje. "Den där gubben med spindeldräkten? Nehej, han heter inte "spiderman" han heter Majlis. Det vet jag, för jag är vuxen och har sett filmen." "Gröna gubben med en massa muskler? Nej, Hulken är fel. Han heter von Sparris. Spruttis von Sparris" "Den där elakingen i Robin Hood? Jo han heter Prins M. M som i Moderat").

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar