lördag 13 februari 2010

SEXÅRSDAGEN!

För sex år och sju månader sedan satt en då 22-årig tjej och hennes 23-åringe sambo i sin nyinköpta lägenhet. De var studenter, utfattiga och på deras lilla köksbord låg ett graviditetstest. Testet visade ett blått plus. Ett jättestarkt plus. Hela deras värld ställdes på ända och deras ben förvandlades från rätt normala promenaddugliga spiror till gelétingestar. De tu skulle visst bli tre. Faktumet gick från chock till den djupaste glädje och sju månader senare låg ett underbart litet bylte på det bord där graviditetstestet en gång legat. Ett underbart litet gulsotigt Tage-bylte.

Tage, den första lilla Skrytpojken dök ned i familjen med buller och bång. Kolikskrik, vakennätter och smilegropsleenden. Hans neurotiska mamma och trötte pappa bar, vyssjade, grät och fnissade om vart annat. En jobbig med underbar tid. 

Åren gick och Tage växte. Från en aldrig upphörande liten pratmaskin till en lite större aldrig upphörande pratmaskin. En fantastisk pojke som så snart han lärt sig uttrycka sig har trollbundit sina föräldrar med sina funderingar och tankar. Mjuk, snäll, empatisk, slamsig, selektivt döv, söt och intelligent är vad han är, vår fantastiske Tage. Idag har vi fått ha honom hos oss i sex år, en miljon funderingar och sjutiofemtusen pussar.  

Tage. Då till Nu:

 
 
 
  
  
  
  
 

8 kommentarer:

  1. Fina bilder. Och tänk så vansinnigt fort tiden går.

    SvaraRadera
  2. Sara med Tyra & Noah13 februari 2010 kl. 11:32

    Grattis, grattis och Hipp Hipp Hurra för härligaste Tage idaaaaa!! :D

    SvaraRadera
  3. Grattis grattis grattis bästaste storstortage! Skicka en stor kram från oss.

    SvaraRadera
  4. Jag dööör, han är så galet söt!!! Ge honom en stor grattis-kram från mig!

    SvaraRadera
  5. Stort grattis till fina, fina stor pojken! Och grattis till insamlingen med, ser att måler redan är uppnått. Fast man kan ju aldrig få för mycket till forskning inom barncancer. Jättefint/bra repotage i VF med.

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Åh, vilken nostalgitripp jag fick nu när jag korten på Tage som liten. Pussa födelsedagspojken från mig!

    SvaraRadera
  7. Han är ju så söt så det är inte klokt helt enkelt! Ett lite sent grattis från oss! Hoppas födelsedagen var fin med massor av tårta och presenter!

    Lustigt förresten, den första bebisbilden hade lika gärna kunnat vara Fiselotte, väldigt lika med den lilla plutthakan och snuffskinderna :)

    SvaraRadera
  8. Grattis än en gång till stora Tage!

    SvaraRadera