torsdag 8 oktober 2009

Dagens ritsaga

Pyjamaspartyt
av: StorTage Skryt



"Det var en prinsessa som var på väg till ett pyjamasparty som bara hon var bjuden på. Sen dök det upp en häxa som hette Hiahia med en stor svampnäsa och hon förvandlade med hjälp av sitt skratt. Idag förvandlade hon en gubbe till ett troll, en häst till en snigel och två damer till en svamp och ett träd.

Då plötsligt dök det upp ett par öron bakom en palm. Det var en björn. Och då började det regna, eller så var det tårar från en drottning som saknade sin försvunna prinsessa. Björnen bakom palmen tänkte berätta för drottningen om folket som blivit förtrollat, men han tog sig inte fram. Han blev istället upptäckt av en drake som försökte flyga iväg till drakkungen och skvallra. Då såg Hiahia det och förtrollade draken till en örn och björnen till en femåring.

Plötsligt kom Bamse och Skalman, trots att de inte var med i sagan. De tog Hiahias glasögon så att hon inte ville skratta och trolla mer. Hihia uppträdde dock gärna som utklädd till någon typ av gumma. Pyjamaspartyt fortsatte och den natten ramlade det ner två stjärnor som fick liv. Prinsessan, björnfemåringen, trollet och snigeln levde sedan lyckliga tillsammans!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar