lördag 31 oktober 2009

Flärdfullt.

Morgonens tredje inlägg. Skrytpappan spelar tv-spel med barnen och Pom(peripossa) sover sött i vagnen. He gäll att pass på.

Jo. Ikväll förstår ni, händer något lite smått magiskt. LillLage och StorTage skall sova hos sin eminente farmor (och ja, det känns helt ok. Så länge jag får understryka å det grövsta att barnen inte får gå nära trappen till källaren) och Skrytmamman, Skrytpappan och Pom(merans) skall till gourmetmatens högnäste - Skrytbyn. Alltså till Skrytmammans föräldrar. Där skall vi förlusta oss i dagarna två och har tillfället till ära fått bestämma menyn. Det tog tid vill jag lova.

Dessa kriterier satte vi upp innan vi kunde enas:
* Gott (Självklart)
* Svårlagat (Självklart)
* Dyrt (Självklart)

Nej, nu for jag med en gnutta osanning. Reviderar:
*Gott.

Ja. Sådär. Då hade vi begränsat oss till ett femhundratal maträtter. Vi fick helt enkelt ge upp. Valde tillslut den vida benämningen "småplock" till förrätt (Skrytpappan ville att vi skulle kallade den "lyxig bricka" men det kändes oförskämt. Även om vi i smyg ville att det skulle framgå på ett diskret sätt). Till varmrätt valde vi något med nötkött, svamp och västerbottensost - kan ju aldrig bli fel! Sen, till efterrätt Skrytmormorns fantastiska chokladmousse. Allvarligt, hon skulle kunna bli miljonär på den.

Sådär. Ett litet Rosé och en gnutta Amarone på det och helgen blir svindlande.

3 kommentarer:

  1. Hehe, nötkött? Ja frt kan man också kalla oxfilé ;)

    SvaraRadera
  2. Låter som en härlig lyxweekend för familjen Skryt. Det är nog precis vad ni behöver efter de senaste veckornas omtumlande händelser. Blir bara lite orolig att Bus eller Godisfolket läser din blogg för då kommer de nog till Skrytbyn och säger :Bus eller Middag ? Så håll dörrar och fönster låsta tills sista smulan är uppäten! Skulle de ändå lyckas nästla sig in så ha några ex. av recepten liggande i hallen .Då kanske de nöjer sig med dem istället för att ge er punka på bilen ,eller att hitta på nåt annat djävulskt påfund. :-) Ha så kul!

    SvaraRadera