torsdag 15 oktober 2009

Renoveringssagan

För tre år sedan flyttade familjen Skryt in i sitt radhus. De började med att renovera ytskikten i kök/tv-rum samt alla fyra sovrummen.

Efter detta tog de tag i att renovera köket. Varenda pinal som kunde vara köksrelaterad slets ut och in sattes ett sprillans vitt kök med inbyggda vitvaror. Bra så.

Efter detta tog de tag i utemiljön. Ett stort staket byggdes med en rejäl grind. Allt för att skrytkullen inte skulle gå upp i rök så snart Skrytmamman eller Skrytpappan öppnade ytterdörren.

De tog sedan tag i hallen på bottenvåningen. Golv revs upp, det golvvärmades, klinkrades, tapetserades och byttes innerdörrar.

Så, lät ju ganska bra det där. Om man ignorerade det faktum att hela huset, tre år efter renoveringarnas början, fortfarande saknar golvlister. Köket saknar handtag och socklar. Staketet ute är halvmålat, elen till golvvärmen okopplad och trösklar lyser med sin fråvaro. Och, istället för att ta itu med detta smids nu planer för ytterdörrsbyte, hallrenovering på övervåningen samt trapp-makeover.

Ja, jag vet inte. Vi kanske borde avsluta det vi påbörjat först. Fast.. ytterdörren. Den borde ju bytas innan den värsta kylan kommer, den vi har är ju så otät. Och trappen. Nu när vi renoverat hallen utgör den ju en förbannad skamfläck. Sen.. hur snyggt är det att ha hallen nere nyrenoverad medan hallen uppe ser ut som en 1990-års gulmålad spya. Nej. Vi måste nog helt enkelt ta tag i det. Kanske rent av nu på momangen. Ska nog be Skrytpappan Googla ytterdörrar as we speek (as a write). Vem behöver kökshandtag och lister anyway? Kan vi kanske bestämma här och nu att lister är töntiga? En löjlig utsmyckning bara. Toppen! Då har vi (o)spikat det.

2 kommentarer:

  1. Barnsäkra skåp utan handtag, storsint och klokt tycker jag.

    Lister, det är väl för att dom små liven inte ska slå och skada sina tår.

    Trösklar hindrar barns lek och utveckling har jag läst.

    Och golvvärmen, det är väl för att kunna sänka elräkningen och ha bättre råd med näringsriktig kost till familjen tänker jag, eller?

    Drag däremot är inte bra för deras små muskler har jag hört, så en ytterdörr låter som en viktig prioritet.

    SvaraRadera
  2. TACK! EXAKT! :D Ska genast visa detta för alla som tycker att vi aldrig avslutar våra projekt! Ska rent skriva ut och rama in. Åter igen; tack!

    SvaraRadera