torsdag 1 oktober 2009

Första egna telefonen.

När ens barn får en mobiltelefon är det enligt DN viktigt att man skriver ett mobilkontrakt.
Sure thing, man vill ju visa att man är en ansvarsfull förälder.

1. Skriv kontraktet och bestäm hur långa telefonsamtalen får vara och berätta vad som gäller kring mobiletikett.

- Ja Pom. Vi kan väl säga att 10 minuter per dag är lagom samtalstid. Men då räknar vi inte in bit- och slängtid. Med det inräknat kanske vi kan säga 20 minuter? Och etikettsmässigt kan vi väl bestämma att du INTE kastar mobilen på någon. Det är rätt oförskämt. Sen lever den ju om en del, så när mamma ska titta på 30 Rock skippar vi allt vad "trycka-på-knappar" heter.

2. Gör en budget.

- Jaha. Telefonen är ju redan köpt, köntant. Sen ringer du, sms:ar och surfar helt gratis. Jädra bra abonnemang. Enda gången det kan bli kostsamt är om du slänger mobilen på något bräckligt, typ mammas dator, fönsterrutor, Lisa Larsson-lejonet och dylikt, så skippa det tack.

3. Lär ditt barn när det är ok att lämna ut sitt nummer och hur man hanterar mobbning via telefonen.

- Pom, du får ENBART lämna ut ditt nummer till grannbarnen. INGEN annan. Kommer bli vansinnig om det ringer klockan två på natten och man får höra ett "gaggga-daddda-gagdad" på andra sidan. Och vad gäller mobbning Pom.. bara för att man är sötast, bäst och helt fantastisk behöver man inte skryta om det för andra. Deal?

4. Undersök marknaden. Se om det har mobillösningar som passar barnen.

- Här tycker jag att vi lyckats rätt bra. En bjärt och billig historia som verkar hålla tuffa tag. Snabbnummer till råttan, katten och vovven.

Ja sådär. Då är kontraktet skrivet. Skönt att vi fick detta gjort Pom, det känns viktigt att vi kör med öppna kort och tydliga regler. Med mobiltelefonen kommer ett ansvar förstår du.


Vi var inne på en SonyEricson, men det fick blir en FP då designen var mer tilltalande.

1 kommentar: