måndag 26 oktober 2009

Hacka, blanda, koka.

Det var inte svårt för de nya förskolefröknarna att snärja LillLage och StorTage. På Torsdagarna är det barnen själva som gör lunch. Alltid. De kokar vegetarisk, ekologisk soppa och bakar sitt eget bröd. Första, andra, tredje; SÅLD. Tage kunde inte bry sig mindre om avsaknaden av Lego, plastbilar och sparkcyklar. Man får hacka sina egna grönsaker. Sweet, sweet life; här skall lagas, bakas och röras.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att de är peppade! Just maten tycks mig vara en av Waldorfs absolut starkaste sidor. Mycket vegetariskt, ekologiskt och hemlagat är ju jättebra ur flera synvinklar. När det väl blir dags för Njord att börja förskolan funderar vi också på W, men man skulle gärna bott närmre förstås.

    SvaraRadera
  2. Maten är absolut ett plus. Dock är min favorit deras pyttesmå småbarnsgrupper. Fyra barn. Helt fantastiskt. Ser fram emot att låta yngste sonen börja nästa höst och slippa de reguljära småbarnsavdelningarna med 20 barn och tre fröknar.

    SvaraRadera