torsdag 21 januari 2010

Den Lille Politikern.

StorTage har besämt sig för att ta tag i Sveriges ledning. Upplägget är enkelt: Alla röstar på Tage, demokratiskt och bra. När detta är gjort skall Lage placera ut sparbössor i alla delar av landet. Däri skall alla rika stoppa sina pengar. Det vill säga, de pengar som blir över efter att de köpt mat och leksaker till sina barn (samt köpt Lördagsgodis. Rikingar: GLÖM INTE LÖRDAGSGODISET!). Sen kan alla fattiga gå och dela på pengasumman.

Tage skall jobba ihop med borgmästaren och få råd från kungen och drottningen. Tonvivkten skall ligga på  att dela på alla pengar, samt att alla skall köpa ekologisk mjölk och svanenmärkta kläder.

LillLage vill också vara med och bestämma på ett hörn. Han vill bestämma att alla skall ge honom StarWarsLEGO. Även de modeller som är för barn mellan 8-14 år.

3 kommentarer:

  1. Du vet väl att alla diktatorer varit mellanbarn? Lage har anlagen märker jag ;) Nae, jag har faktiskt ingen koll på vart diktatorer finns i syskonskaran.

    SvaraRadera
  2. Bra plan! Att ingen tänkt på det tidigare.

    SvaraRadera
  3. Lysande. Sätt Stor Tage i en valdebatt med statsministern. Kanske farbror Fredrik kan lära sig vad solidaritet betyder.

    SvaraRadera