onsdag 30 december 2009

Bellman, ingen snäll man.

Hos familjen Skryt haglar nu skämten. Eller rättare sagt Bellmanhistorierna. StorTage och LillLage bränner av en fem-sex stycken i timmen.

Såhär låter det.

StorTage: "Mamma, pappa och Lage, hör på den här: Det var en Fransk och en Tysk och en Bellman som skulle se vem som kunde klättra högst. Fransken började och klättrade en meter upp i ett träd. Sen var det Tyskens tur, han klättrade två meter. Sen var det Bellmans tur. Han klättrade högst av alla. Men så såg han att det var en elstolpe han klättrat i, så då blev det värsta fyrverkeriet. Dagen efter stod det i Kinas tidning: fyrverkeri-Ufon över himlen. Ha ha ha! Den kom jag på själv förstår ni!".

LillLage: "Hahaha, men hör på min då! Det var en Fransk och en Fransk och en Bellman som skulle se vem som kunde klättra högst. Först var det Norsken. Han klättrade en meter. Sen var det Fransken, han klättrade två meter. Sen var det Bellman, han klättrade tre meter. Haha haha haha!"

StorTage: "Jamen hör här då! Det var en Fransk och en Tysk och en Bellman som skulle se vem som kunde bajsa längst. Fransken bajsade en meter. Tysken bajsade två meter och när sedan Bellman bajsade såg de inte var bajset tog vägen. Nästa dag stod det i Kinas tidning: Det regnar bajs i Kina. Hahahahhaha!"

LillLage: "*skrattar så han kiknar*. Hör det här då! Det var en Tysk och en Norsk och Bellman som skulle se vem som skulle bajsa längst. Tysken bajsade först och han bajsade långt. Sen var det Norskens tur, han bajsade ännu längre. Sen var det Bellmans tur. Han.. han bajsade på Norskens huvud!"

*två barn som storknar av skratt*

Ja. Så har vi det.

Hur har ni det?

6 kommentarer:

  1. Jotack, bara bra. Sitter här med en kopp kaffe och myser med dina härliga inlägg. Drar ut på det en stund då jag åker till fjälls på fredag och inte kan läsa din blogg förrän nästa torsdag. Längtar redan till en lång läsning då med många koppar kaffe.
    Gott Nytt År och tack för en underbar läsning detta år.
    /Jeanette

    SvaraRadera
  2. Så där skoj har vi då rakt inte!

    Här är skämten mer på - Mamma ta mig-nivå, boring :)

    SvaraRadera
  3. Min Bellmanhistoria från typ Tage-ålder:
    Det var en norsk, en torsk och Bellman som skulle tävla i vem som hade finast blomma. Norsken hade en, ööööh, tulpan, torsken hade en, eeeeeeh, ros och Bellman hade en porslinsblomma!!!!

    Något säger mig att vi hade varit väldigt bra kompisar, jag och Tage och/eller Lage, om vi varit lika gamla.

    SvaraRadera
  4. Hahaha, dom är ju briljanta!!! Bajs, hihi....

    SvaraRadera
  5. trött trettiåring skrattar så hon gråter, vilka barn!

    SvaraRadera
  6. Jeanette - Gott Nytt År till dig med :) Och tack för all läsning! Det glädjer och värmer!

    Knaada - Jammen det kommer. Var glad så länge dina öron inte blöder!

    Äh väx upp - Haha, din var ju exakt på samma nivå. Mao har Helms goda förutsättningar att bli exakt lika "roliga" som mina söner. Grattis! Eller Grattis...

    Karin - Bajs ÄR roligt.

    Daniela - Japp. Vilka barn...

    SvaraRadera