söndag 20 december 2009

Stenkoll.

Det är så skönt när man får tredje barnet. Man har sådan koll.

Exempelvis i natt när Pom vaknade kl 03 och var otröstlig. Ja, då visste vi med säkerhet att det berodde på tänderna. En liten tandsebising (nr sex i ordningen) håller på att leta sig fram i överkäken.

Eller så berodde det på magen. Han fick för första gången prova lite grövre bröd till gårdagens frukost nu när han plötsligt vägrar gröt (eller äter ytterst motvilligt). Kanske var ett felaktigt beslut?

Eller så är det det att han faktiskt lärde sig gå riktigt fint igår. Alla våra barn har sovit risigt kring utvecklingsfaser och i perioder då nya färdigheter dykt upp. Att han skulle få störd nattsömn av att plötsligt kunna ta små promenader är väl bara naturligt. Säkerligen används muskler han inte använder annars heller. Han kanske rent hade ont i benen?

Eller så var det på grund av ettårssprutan han tog i fredags. Han har ju blivit påverkad av de tidigare vaccinationerna , så att han skulle få störd sömn av ledvärk eller oroskänsla i kroppen skulle kanske vara mer regel än undantag?

Eller så var det lillnäsan. Han lät lite täppt. Kanske en förkylning på intågande?

Eller skithemska mardrömmar. Vid ett års ålder ska väl sådant förekomma?

Ja se där. Stenkoll. Inga spekulationer, man bara läser barnet rätt av. Pangbom, du lider av det här. Så jädra nice med tredje barnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar