onsdag 23 december 2009

Dan före.

Imorgon är det alltså julafton.

Skrytmorsan har feber. Kan sätta ett kilo knäck på att det beror på sömnbristen. Pommesfriten sov orolig hela natten och liksom sprang med sina små ben i sömnen, något som pågått senaste veckan. Lillstackarn. Och stackars Skrytmorsan, om man får säga sådant själv. Urusla nätter. Inte gjordes saken bättre av att gårdagen blev en sen "grannfrukväll" heller, med lite drickbart, surr, sång och buzz.

Nåväl. Nu väntas jullov och LEGObygge, sådant borde väl få den tröttaste människa att leva upp. Och vad Pommesfriten anbelangar, misstänker jag att det är hans små promenader som skapar benvärk. Lillskrutten tar små tappra spankuleringstripper mellan leksakerna mer och mer frekvent. Om jag minns rätt var det samma visa med de äldre pojkarna, oroliga nätter i samband med att gå-knäckar-koden löstes.

Sen har golvvärmen i hallen fått spunk. Skit. Ska ta mig en dust med instruktionsboken. Gissar att ett treårigt pekfinger har något med saken att göra.

Ska inmundiga en storjäkla Alvedon och krypa upp i soffan med storpojkarna.
Återkommer.

4 kommentarer:

  1. Stackare där. Inte kul att bli sjuk i juletid. Tusen tack för överraskningen. Ni är då för gulliga. :-) och du, ni får väl ringa installatören av golvvärmen om ni undrar över nåt. Är säker på att sådana svarar på sin jourtelefon dygnet runt. :-) ( installatören undrar om ni har kollat det där du vet vad?)

    SvaraRadera
  2. Spankulera är mitt favoritord, vackert och lustigt, det får mig att le inombords :) Trodde förresten att det var norska!?

    Jag hoppas din feber har lagt sig för gott och att du kommer kunna njuta julen med din familj, ha en fin kväll! Och en riktigt god jul!

    SvaraRadera
  3. Golvvärmesinstallatören får gärna kika förbi vid tillfälle. Förstår att det är en del nu kring jul (ja, det är ju faktiskt rent julafton!). Något lurt är det.. den fungerar men håller en väldigt låg temperatur som den själv mäter upp till 15 grader (så med andra ord fungerar termostaten !?).

    SvaraRadera
  4. Knaada - kan det kanske vara! Norskt alltså. Vi kommer från norge, till hälften.

    Febern är borta och allt är bara fint. Tack och detsamma! Ha en fantastisk julafton med Lilleman och resten av familjen :) GOD JUL!

    SvaraRadera