måndag 19 april 2010

Dagens boktips.

På måndagar är vill till mans lite bittra och besvärade, därför är dagens boktips en bok som symboliserar egennyttighet och narcissism.

-Det finns alltid plats för en till-
av Ingrid och Dieter Schubert.



I stora drag handlar den om Bäver som bygger sig en liten båt. Hans vänner leker vid vattendraget och när han passerar hör han deras skratt. De kommenterar bryskt att hans båt är liten, men Bäver bryr sig inte om piken utan seglar vidare. Plötsligt får han för sig (och en personlighetsförändring kan skönjas) att han mår dåligt utan sina vänner, varpå han bygger en större båt. Han plockar därefter upp sina vänner eftersom, vartefter båten tillslut går sönder och för att till sist sjunka.




Bäver, klok av sitt misstag, simmar tillbaka till den lilla ursprungsbåten. Han konstaterar att allt gott kommer ur små paket och avfyrar ett Bäverleende fyllt med både stolthet och fördom.




Trevlig läsning såhär på surmåndagen. Ett passande bokval för alla som känner sig kaffesugna och småbittra.

3 kommentarer:

  1. En bok för mig mao. Men jag har druckit kaffe, satt på mig lite mascara och jag och Tjut börjar göra oss redo för ett besök hos herr Doktor. Kanske är bra att man ser sliten ut, då får man kanske mer hjälp med mediciner eller vad vi får denna gång...

    SvaraRadera
  2. Absolut, ju värre desto bättre. Fast iof, man vill inte gå så lång att man ser knarkig ut. Då kan det gå hemskt illa.

    SvaraRadera
  3. Du har ju inte förstått det underliggande politiska budskapet i denna barnbok. Den visar tydligt nackdelarna med NATO, EU, Sovjetunionen och andra liknande unioner... ;)

    SvaraRadera