torsdag 12 november 2009

Lyktor och Trissvinsten.

Märkligt. Det är inte ofta Skrytmorsan känner sig för trött för att blogga, men idag har det varit en sådan dag. Tröttsamt.

Avslutade den sega dagen med en fantastisk lyktfest på pojkarnas dagis. De sjöng sånger, tågade runt i skogen som lysmaskar och fick stjärnkakor av lyktgubben. Mysigt. Blev lite piggare av detta (samt det faktum att jag tjuvåt en snickers och en godisrulle i bilen innan lyktfesten).

StorTage var väldigt fascinerad av Lyktgubben. Frågade allsköns frågor och påpekade att han v e r k l i g e n ville veta svaren. Exempelvis var mannen bodde, hur han bakat sina stjärnkakor samt om han var intresserad av att smaka på Tages varma saft. Svaren på frågorna blev "lite varstans", "med magi" och "nejtack, nej".

Skulle egentligen lägga ut några bilder på lyktorna, men jag orkar inte gå efter iPhonen där allt ligger. Slänger ut dessa istället:

Sex månader, Velourklädda och Brio-krokodilslekande:

Först ut: StorTage!

Tätt följd av: LillLage!

Och slutligen: Pom!

Så gott folk. Nu skall Skrytmorsan ta sig en skiva hembakat bröd (Jojatackarja. Här har det bakats) och en kopp te. Sen blir det marsch pannkaka i säng. Fyra - fem timmars sömn per natt duger inte, här skall sovas!

1 kommentar:

  1. Nejmen jag dör så söta. Och vilken bra idé! Det ska jag minnas när Helmuts ev syskon kommer om hundra år. Rama in och sätt upp på väggen ovanför (och under då) varandra vetja!

    SvaraRadera